Santoral

  • Sant Eudald, màrtir, celebrat a Ripoll. Sant Anastasi i 73 companys, celebrats a Lleida i a Badalona. Santa Severina, màrtir, celebrada a Sabadell. Sant P...

dissabte, 9 d’agost de 2008

LES RELÍQUIES AL MÓN EN ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
Periòdicament apareixen notícies a la premsa escrita, i també a la resta de mitjans de comunicació, en què les relíquies de sants són protagonistes de fets i notícies que passen arreu del món. Aquests són uns exemples de l’interès que, encara ara, hi ha sobre les relíquies:

El monestir de l’Encarnació de Madrid obre les portes per veure la sang de sant Pantaleó
El convent madrileny de l’Encarnació preveia obrir les seves portes als fidels que volguessin veure com, de forma miraculosa la sang continguda en un reliquiari i que s’atribueix a sant Pantaleó es liqua amb motiu de la seva festivitat. La tradició diu que sant Pantaleó era un metge que realitzava curacions invocant a Jesucrist i que va ser decapitat, per cristià, el 27 de juliol de l’any 305.Benet XVI autoritza l’exposició pública del Sant Sudari
L’any 2010 podrà ser esposada de nou, després d’una dècada, la relíquia del Sant Sudari de la catedral de Torí. El mateix Benet XVI va autoritzar-ho.

És exposat el cos de Sant Pius de Pietrelcina
L’exposició del cos de sant Pius de Pietrelcina a l’església de Sant Giovanni Rotondo ha evidenciat la gran popularitat d’aquest religiós caputxí que havia patit els estigmes de Jesús. La peregrinació de gran quantitat de fidels que han anat a veure el cos exhumat del Sant respon a la fama de realitzador de miracles.


Podeu llegir diversos aspectes de la seva vida a partir de l’article que li ha dedicat la
Viquipèdia (en castellà) i l’espai web de la ciutat de Sant Giovanni Rotondo (en italià o anglès).


Les relíquies de santa Joana d'Arc són falses
En plena Setmana Santa de 2007, els mitjans de comunicació es feien ressò de la notícia que unes suposades relíquies de santa Joana d'Arc eren, en realitat, de les restes d'una mòmiaegípcia de l'època dels faraons.
Aquestes restes havien estat descobertes en una farmàcia parisenca el 1867 en una gerra amb la inscripció Relíquies trobades a la foguera de Joana d'Arc. En aquest recipient van aparèixer una costella humana suposadament cabonitzada, unes peces de fusta cremada, un troç de lli i un fèmur de gat.
Les investigacions realitzades per un metge forense i dos perfumistes van concloure que les restes eren de l'antic Egipte, dels segles III - IV aC i que podien respondre al costum europeu d'utilitzar aquestes restes com a remei.
Podeu veure un reportage sobre el tema (en castellà):Descoberta la tomba de sant Pau
L’11 de desembre de 2006, el Vaticà va difondre la notícia que havia estat descoberta la tomba de sant Pau després d’unes excavacions a la basílica de Sant Pau Extramurs.
Amb una certesa “absoluta” es va informar el resultat de les investigacions que es duien a terme des de mitjan 2002 i que havien donat com a resultat el descobriment d’un sarcòfag de marbre, a 1,30 metres de fondària i sota l’altar de sant Timoteu, amb una làpida, també de marbre, amb la inscripció Paulo Apostolo Mart (Pau, apòstol màrtir); aquesta tenia un forat d’una 10 centímetres per on se solien introduir peces de roba per a tocar les relíquies.Podeu saber més sobre la tomba i la basílica accedint a l'espai web:


Joan Pau II va retornar relíquies als cristians ortodoxes

En un gest dirigit a millorar les relacions amb l’Església Oriental, el papa Joan Pau II va retornar relíquies de Gregori Nacianzè i de Joan Crisòstom al Patriarca Bartomeu I de Constantinoble. Segons els ortodoxes Aquestes Restes havien estat robades pels croats en el saqueig de Constantinoble tot i que des del Vaticà es defensava que havien estat salvats per unes monges de les persecució iconoclasta.

_________________________________________